Tamir / Bakım Hizmetleri
Firmamız, araçüstü ekipmanların üretimden edindiği yılların tecrübesi ve işçilik kalitesi ile çalışma sisteminde sorun yaşanan, silobas, mikser, lowbed, dorse, aktarıcı ve akaryakıt tanklarının yürüyen aksamları, doldurma ve boşaltma sistemleri, tesisat ve göstergeleri, gövde tadilatı, boya öncesi ve yüzey tadilatı, basınç testleri, v.b. çalışmalar ile Metsan güvencesiyle daha uzun yıllar güvenle kullanacağınız hale getirilmektedir.
Basınç Testi Hizmetleri
Metsan, müşterinin talebi doğrultusunda her yıl yapılması zorunlu olan basınçlı kaplar direktifi ( 2014/68 EU) kapsamında gözle muayene, tesisat kontrolü, pnomatik ve hidrolik testlerin yapılması ile periyodik kontrollerini gerçekleştirmektedir.
Test Hizmetlerinin Avantajları
- Ürün kapsamında bulunan her türlü basınçlı ekipmanın periyodik testlerinin yapılması ile düzenli bir test dosyası oluşması ve kanuni gereksinimleri yerine getirmiş olacaksınız.
- Olası kaza ya da teknik problemlerin önceden tespit edilmesi ile hem maddi hem de manevi zararlardan kurtulmanıza olanak tanımaktadır.
- Periyodik testler sayesinde ürünün daha stabil çalışması sağlanacak ve arızalar giderildiği için daha randımanlı çalışması sağlanacaktır.
Sanallaştırma Çözümleri
Bilişim altyapınızın sanallaştırılması mevcut donanımlarınızın verimliliğinin, utilizasyon ve esnekliğinin arttırılmasının yanı sıra maliyetlerinizin azaltılmasını da sağlayacaktır. Araştırmalar göstermektedir ki dünyada mevcut sunucuların işlem gücünün sadece %5 ile %10 oranında aktif olarak kullanılmaktadır. Bu sebeple altyapıya alınan ürünler ciddi olarak atıl bir kaynak oluşturmaktadır. Ayrıca oluşan yapının karmaşık ve zor yönetilebilen bir hale gelmesi sebebiyle sıkıntılar yaşanmaktadır.
Mediasis Teknoloji Çözümleri, alanında lider iş ortaklarıyla iş birliği içinde kurumlara en uygun teknolojilerle çözüm sunar. Önerilen çözümler, mühendislik, test ve onay aşamalarından geçirilerek çözüm standardına uygunlukları açısından onaylanır. Böylece yapıyı oluşturan tüm parçaların verimli bir şekilde çalıştığı garantilenebilir.
İş Sürekliliği Çözümleri
Hızlıca sayısallaşan dijital ortamdaki bilgiler, bilgi sistemlerinin yapısında oluşabilecek kesintilerin yaşatabileceği kayıpların ciddi zararlara yol açmasına sebebiyet vermektedir.
İş Sürekliliği Çözümleri, bir felaket veya arıza durumunda bilişim sistemlerinin kesintisiz bir şekilde çalışmaya devam etmesini, Felaket Kurtarma Çözümleri ise felaketin en sorunsuz ve kayıpsız şekilde atlatılması ve kurtarma merkezine geçiş kararından sonra ise en kısa sürede çalışmaya devam edilmesini hedefler. Ayrıca bir kuruluşun, yaşamını etkileyebilecek her türlü kesinti durumunda uygulaması gereken süreç, kural, karar ve etkinliklerden oluşur.
Felaket Kurtarma Planlaması (DRP) bir felaket sonrası kurumun kritik teknolojik altyapısının kurtarılması ve devamına ilişkin, politika, prosedürlerin ve aksiyonların hazırlandığı bir süreçtir. Bu aşamada risk yönetimi, felaket kurtarma senaryoları, iş sürekliliği planlaması gibi ana maddeler üzerinde durulur.
Yazılım ve donanım sistemleri önem derecelerine göre sınıflandırılır, kritik olanlar belirlenir, ne kadar süre kapalı kalabileceği (RTO) ya da ne kadar veri kaybının tolere edilebileceği (RPO) hesaplanır. RTO değeri kabul edilebilecek maksimum kesinti süresini, RPO değeri ise kabul edilebilecek veri kaybını süre bazında ifade eder. Belirlenen RTO ve RPO değerleri doğrultusunda aktif-aktif ya da aktif-pasif veri merkezi yapıları kurulabilir, senkron ya da asenkron replikasyon yöntemleriyle verinin ikincil bir lokasyonda güncelliği ve güvenliği sağlanabilir.
Veri Depolama Çözümleri
Tahminlerin ötesinde büyüyen ve yönetilmesi daha da güçleşen dijital veriler depolama ve güvenlik önlemleri konusunda uzmanlaşma zorunluğu oluşturmuştur. Veri depolama sistemlerinde trend; farklı uygulamaları, değişen is yüklerini ve farklılaşan gereksinimleri destekleyen esnek mimarilere doğru yönelmektedir. Bu teknolojilerde aynı sistem üzerinde bütün kurumun verisi konsolide edilerek verinin güvenliği, farklı protokoller (FC, iSCSI, NFS, CIFS) ile erişilebilirliği, farklı teknolojilerin bir arada kullanımı ve yönetilebilirliği sağlanmaktadır.
Mediasis; sahip olduğu uzmanlık ve tecrübeleri ile HP, Dell, EMC gibi lider üreticiler başta olmak üzere, veri depolama ve yedekleme üniteleri kullanarak müşterilerinin ihtiyaç duyabileceği depolama üniteleri (storage), veri depolama ağları (SAN) mimarilerini oluşturup profesyonel çözümler üretmektedir. Bu sayede güvenilir, konsolide edilmiş, hızlı erişilebilir bir ortamda toplanan veriler yönetilebilir hale gelmektedir.
İş İstasyonu Çözümleri
Endüstri Lideri Profesyoneller için Endüstri Lideri İş İstasyonları
İş İstasyonları ile performans ve güvenilirlik konularında, ihtiyaç duyduğunuz daha fazla bellek, depolama, sabit disk, ssd disk ve raid konfigürasyonlarına sahip olabilir, sıra dışı gereksinimleri karşılamak için tasarlanmış sistemlerle standartların üzerine çıkabilirsiniz.
İş İstasyonları söküp takma işlemleri için alet gerektirmeyen tasarım, görünmeyen kablolar, servis kolaylığı, verimlilik ve genişleme olanağı sunar. Bu sebeple doğru büyüklük ve fonksiyonları bünyesinde barındırmak için tasarlanır.
Neden İş İstasyonu
- Profesyonel Grafik Kartları
İş İstasyonları geniş bir aralığa sahip profesyonel 2 Boyut (2D) ve sıra dışı 3 Boyut (3D) yeni nesil AMD ve NVIDIA ekran kartlarını destekler. Birden fazla üst düzey grafik ve GPU hesaplama donanım hızlandırması kartı ile zorlu görsel iş yüklerini işleyebilir.
- En üstün işleme gücü
Yüksek performanslı çoklu-çekirdekli Intel® Xeon® işlemciler, sunucu ve iş istasyonu sınıfı zorlu uygulamalar için Intel tarafından üretilerek test edilmektedir. İhtiyacınız olduğunda çift soketli iş istasyonları üzerinde, ikinci bir işlemci işlem gücü ile 24 çekirdeğe ulaşabilirsiniz. Bu sayede çalışmalarınızda işler bölünerek performanslı şekilde sonuçlandırılır.
- ECC Hafıza (RAM)
Bellek hataları, önemli bir işlemin ortasında sistem çökmesine kadar kötü sonuçlarla her yerde ve her zaman ortaya çıkabilir. Veri bütünlüğünü koruyarak çalışırken bellek sistemindeki geçici hataları saptamak ve düzeltmek üzere masa üstü iş istasyonlarında Hata Düzeltme Kodu (ECC) belleği kullanılır.
Yazılım Lisanslana
Uygun olmayan bir Lisanslama modeli ile Lisans sorununuzu çözmüş olmaz, aksine sebepsiz yere yanlış lisans maliyetlerine katlanmış olursunuz. Aeris Teknoloji Çözümleri, Lisanslama konusunda uzman bir ekiple size uygun lisanslama modelini belirlemenize veya satın almış olduğunuz lisansların yapılandırılarak güncelleştirilmesi ile ilgili danışmanlık hizmetlerini vermektedir.
Microsoft Lisanslama işlemleri sırasında ihtiyaçlarınıza yönelik Sahip olma, Kiralama seçeneklerinden birini tercih etme aşamasında Lisanslama kadromuz sizinle birlikte çalışmaktadır. Özellikle Microsoft Ürünlerinin Kurumsal Lisanslamaları konusunda Microsoft SAM (Software Asset Manager) gereksinimlerini yerine getirmiş sertifikalı bir Yazılım Lisanslama ekibi ile aşağıdaki konularda hizmet vermektedir.
ISO 27001 – Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi nedir?
ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi işletmelerin gelişen teknolojilerle beraber her geçen gün daha fazla iş yüklediği bilgi alt yapılarının güvenliğini sağlamaya dönük oluşturulmuş bir modeldir.
ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sayesinde kurumlar bilgi altyapılarını belirleyip, bu varlıklara yönelik olası tehlikeler analizi ederek, bu risklerin oluşması durumunda hangi kontrolleri uygulayacaklarına ve hangi kontrolleri uygulamayacaklarına karar verirler. ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi özellikle kurumsallaşmaya çalışan organizasyonlar için entegre yönetim sistemlerinin en önemli parçalarından biridir.